Halový Žuch 2024

Moc nechybělo a tato naše soutěž se změnila na přebor modelářů vilémovského klubu. Jednu chvíli to totiž vypadalo tak, že nikdo jiný se v sobotu 24. února do vilémovské sportovní haly nedostaví. Ve stejný den se v Ostrově konala soutěž halových házedel, což nám pochopitelně odčerpalo tradiční účastníky ze západu a jihu ČR. Navíc organizační problémy řešili kolegové z Varnsdorfu. Ty se nám ale společným úsilím podařilo alespoň částečně vyřešit. A protože po půl jedné jsme na parkovišti před halou uvítali výpravu z Ústí nad Labem a Teplic, nakonec nás soutěžilo celkem devatenáct modelářů, což, myslím, není špatný výsledek. V hale bylo alespoň zpočátku teplo a u baru paní Gábiny se vedle tradičních laskomin podávala inovace v podobě „buřtů na pivu“. Moc vydařená inovace – přišel jsem si i pro nášup. Když k tomu přidám výtečné výkony házedlářů a tradičně dobré výkony gumáčkářů, hodnotili jsme s kolegy spoluorganizátory dnešní soutěž jako zdařilou. Opomenout nesmím příspěvky našich sponzorů, díky kterým byly předané ceny opět moc pěkné. Předávaly se malované skleněné poháry a medaile připomínající, že letos oslavíme 40 let trvání našeho klubu. A děti obdržely navíc papírovou tašku plnou sladkostí.

Také musím zmínit náš další pokus rozšířit řady vilémovských modelářů. Když nepomohla naše vystřelovadla provozovaná na loňském dětském dni, ani listopadový den otevřených dveří, pokusili jsme se nalákat naše školáky na tuto halovou soutěž. Dlouho dopředu jsme avizovali v pozvánce umístěné v místní škole a ve výloze obchodu jednoho našeho sponzora, že každému zájemci věnujeme funkční model házedla a po zaškolení umožníme účast v naší soutěži. Bohužel, dopadlo to jako obvykle – dostavil se pouze jeden zájemce, ke všemu rodinný příslušník jednoho z vedoucích. Reference, který následující týden ve škole podával, byly prý nadšené. Tak snad se alespoň někdo chytil za nos. Příští pokus – dětský den ve Vilémově 2024.

Soutěž skončila vyhlášením výsledků gumáčkářů těsně po sedmé hodině večerní, po kterém se všichni spokojení modeláři rozjeli do svých domovů. Nyní nás čeká cyklus krajských přeborů a ještě jedna halová soutěž v Děčíně.

Výsledková listina ZDE!

Za LMK Vilémov               Z. Hykš

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

3 komentáře u „Halový Žuch 2024

  1. Ahoj, bylo to moc pěkné. 👍Výkony a velké zlepšení modelů,🛩️ měl jsem oči na vrch hlavy. 🥰
    Z časových důvodů jsem musel odejít, ale zase se vrátím někdy příště. Ahoj Lmk Vilémov. ❤️✌️

  2. ahoj Ludfíku, také jsem litoval, že jsi odešel dříve a nezaskočil dolů mezi nás. Viděl jsi, že jsme měli kalup. Varnsdorfští a Děčínští na to mají celý den, při MČR se dokonce létá dva dny a my to musíme stihnout za odpoledne. Tak v prosinci neváhej a zajdi mezi kolegy modeláře. A počítej s tím, že Ti budeme nutit házedlo, aby ses také zapojil do soutěže.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *