Varnsdorfská hala

Do Varnsdorfu jsme opět vyrazili bez našich dvou starších juniorů. Překvapivé rozhodnutí to nebylo. Kluci jej avizovali již loni při plánování soutěží pro rok 2024. Dva vozy vedoucích proto obsadili mladší žák Toník Jehlička, starší žáci Jirka Havlíček se Šimonem Poliakem a čerstvý junior Ivan Sádovský. Hodně modelů, především menších házedel, jsme nechali doma. I tak ale byly oba automobily zarovnány přepravními krabicemi až pod střechu.

Na trénink házedel jsme měli asi tak půlhodinu. Při předchozích soutěžích jsme si ověřili, že to bohatě stačí. Po půlhodině trénování se modely spíše rozbíjejí. A jak při soutěži? Naši házedláři nejsou špatní a přestože tentokrát osobní rekordy odolaly, na každého nějaké to místečko na stupních vítězů zbylo. I na Toníka v mladších žácích. Těch se letos sešlo devět, což je nebývale vysoký počet. Zmínit musím také to, že kluci oprášili „fousaté“ modely uhlíkových házedel, které jsme ovšem při dvou pátečních schůzkách, které soutěži předcházely, upravili dle připomínek našeho patrona uhlíkových házedel, Jirky Tůmy. Určitě je to oproti polské Vráně další krok vpřed. Jen je potřeba naučit se tyto modely dobře ovládat. Svíček a jinak nedohozených modelů bylo zbytečně moc. V seniorech pokračoval průnik Tomáše Beneše mezi nejlepší. Tentokrát obsadil první místo, ze kterého sesadil dnes druhého Jiřího Tůmu. Oba na stupně vítězů doprovodil třetí Jan Čerepjuk.

Gumáčky nám, zvláště pak v poslední době, jdou podstatně hůře. Útok na čtyřminutové lety se nekoná a naopak, máme dost práce dosáhnout alespoň letu tříminutového. Však je to také vidět na výsledcích, ve kterých pravidelně prohráváme s modeláři varnsdorfskými. Co se dá dělat, konkurence pod dohledem zkušených vedoucích tuto kategorii zvládá lépe jak my. Velmi kvalitní výkony bylo vidět v seniorské kategorii. Zvítězil Evžen Belo před Pavlem Formánkem a Mirkem Procházkou.

Před šestou hodinou byly vyhlášeny výsledky kategorie A6. Pak jsme se sbalili, rozloučili se s pořadateli a ostatními soutěžícími a vyrazili domů. Loučení bylo jen na týden. V sobotu 13. ledna bychom se s varnsdorfskými modeláři (a třetím spolupořadatelem Lubošem Paťhou) měli setkat v Mikulášovicích při prvním dvojkole soutěže Nejsevernější házedlo. Již teď nervózně sledujeme předpověď počasí, abychom zjistili, zda nás teplota a hlavně vítr na plochu pustí. Loni jsme to kvůli počasí stihli odlétat skutečně jen „o fous“.

Výsledková listina ZDE!

Za LMK Vilémov               Z. Hykš

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *