Předvánoční polétání

Soutěž jako „za starých časů“. S kolegou Petrem jsme si dali práci a spočítali, že oproti předchozímu ročníku Předvánočního polétání se dostavil téměř dvojnásobek soutěžících. I Vilémováků bylo více – chyběli pouze jeden nemocný a jeden nezvěstný modelář. Naopak, dle slibu z Vánočního rampouchu jsme mezi aktivní modeláře uvedli náš jediný přírůstek z listopadového náboru, Toníka Jehličku. A nevedl si vůbec špatně. V házedlech skončil mezi mladšími žáky na pátém místě a podobně dopadl také v gumáčcích. Bál jsem se sice, že díky nezkušenosti bude letadélka spíše lámat, ale vyplatila se důvěra druhého pana vedoucího, který Tondovi věřil a do kategorie A6 jej přihlásil. Petr Tondovi určitě více kontroloval navíjení a také s nasazováním svazku pomohl, ale nějaké zásadní opravy jsem nezaregistroval. V házedlech, mladších žácích, zvítězil náš Šimon Poliak, třetí byl varnsdorfský Matěj Kapias. Mezi tyto zkušené harcovníky se vklínil malý Ruda Beneš. Starší žáky a juniory zastupovali pouze Vilémováci – Ivan Sádovský a bratři Havlíčkovi. Mezi seniory se rozhořel lítý boj, který pro sebe jako obvykle rozhodl Jiří Tůma. Druhý v pořadí, jen o malý kousek, byl Tomáš Beneš, zatímco třetí místo obsadil další tradiční účastník naší soutěže, Jirka Schieferdecker.

Gumáčkářů bylo oproti házedlářům o fous méně. Především seniorů – ono vyrazit do Karlových Varů, Loun a nebo Teplic po osmé hodině večerní vyžaduje dost velké sebezapření. A tak jsme s lítostí museli zástupce těchto klubů v kategorii A6 oželet. U mladších žáků se opět projevila mírná převaha varnsdorfských modelářů. V kategorii starších žáků soutěžili pouze naši. Junioři zůstali neobsazeni. V seniorech zvítězil Mirek Procházka radující se ze zřejmě osobního rekordu v jednom letu přes pět minut. Těsně druhý byl Evžen Belo a třetí Pavel Formánek. Všichni z varnsdorfské gumáčkářské bašty.

S ohledem na bohatou účast jsme tentokrát končili až v osm hodin večer. Po vyhlášení výsledků soutěže A6 si vzal slovo Mirek Procházka a pogratuloval přítomnému Evženu Belovi k nedávnému významnému životnímu jubileu. Vilémováci se připojili.

Zmínit musíme také docela velkou zimu ve vilémovské sportovní hale. Úplně stejnou jako před týdnem v Děčíně. Zvláště pak nepohybujícím se časoměřičů byla velká zima. Zřejmě si v rámci úsporného balíčku budeme muset zvyknout a připravit se, že při únorovém Žuchu to bude stejné. Mezi ztuhlými časoměřiči se dokonce probíraly paličské nápady tuto soutěž přesunout do nějakého teplejšího měsíce. Nabízí se například červen, který už je obvykle termínově volnější jak tři měsíce předchozí.

Velký dík patří také rodině Blaschkově a zvláště pak paní Gábině za tradiční bar. Měli jsme příležitost se alespoň trochu ohřát něčím tekutým a vypodložit to utopencem, či ohřátým párkem.

Děkujeme a pro únorový Žuch nám milí soutěžící a pořadatelé zachovejte přízeň.

Výsledková listina ke stažení ZDE!

Za LMK Vilémov               Z. Hykš

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *