Činnost klubu obnovena

Zhruba od poloviny června se opět scházíme. Doufejme, že tentokrát na delší dobu. Stejně jako loni nás velice potěšilo, že při první svolané schůzce jsme se sešli úplně všichni – sedm mladých modelářů v žákovském věku, dva junioři a tři vedoucí. Samozřejmě, nikdo z našich chovanců si moc nevzpomínal na to, co před zhruba osmi měsíci, kdy jsme byli proticovidovými opatřeními rozehnáni, tehdy stavěl. Vedoucí ale s něčím takovým počítali a sami se sešli o dva týdny dříve na přípravných schůzkách a na děti se řádně připravili. Práce se tedy rozběhly poměrně rychle. Dokončovala se „Home office házedla“, opozdilci pokračovali v práci na větroních A3 Pionýr a rychlíci zahájili stavbu házedel halových. Zatím depronových, ale snad brzy rozjedeme i výrobu křídel uhlíkových.

Nedílnou součástí bylo fotografování našich nejmladších. Junioři bohužel fotografování unikli. Tradicí od roku 2014 je také vánoční měření výšky našich svěřenců. Loňské vánoce jsme ze známých důvodů vynechali, změřili jsme se tedy až nyní. Na metě 207 cm se tyčí správce našich stránek, Adam. Následují samozřejmě oba zmínění junioři, kteří stejně jako Adam (naštěstí) již nerostou. To žáci trhali rekordy – Víťa vyrostl o celých 18 cm a Milan s Ivanem o 12 cm. Další důvod proč s povzdechem vzpomínat na ztracený čas – modeláři „v nejlepším věku“ za zmíněných osm měsíců přišli o spoustu soutěží a jistě řadu pěkných výkonů. Tak doufejme, že ve zbytku roku už konečně budeme moci v klidu pracovat a připravovat se na snad plnohodnotnou sezónu 2022.

Za LMK Vilémov               Z. Hykš

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *