Nejsevernější házedlo – třetí a čtvrté kolo

Na dnešní den jsem sice sliboval slunečné počasí s mírným větrem, což se úplně nevyplnilo, ale i tak nám počasí vynahradilo útrapy z minulého víkendu. Ve chvíli, kdy jsme si s kolegy vedoucími navzájem upřesňovali, zda se soutěž uskuteční nebo ne, ve Vilémově ustával noční déšť. Přesně tak, jak bylo předpovězeno. A protože hlášení o větru nahoře v Mikulích od našeho hlavního meteorologa, Luboše Paťhy, bylo také příznivé, vydali jsme pokyn k zahájení příprav na závody. Zhruba o hodinu a půl později jsme se začali scházet na našem obvyklém stanovišti, tj. na louce vedle statku rodiny Borských. Foukal mírný jihovýchodní vítr, takže nám stačilo přesunout se jen o pár desítek metrů dále. Co se týče vody, předpověď nelhala. Po dobu závodů nespadla ani kapka. Vítr, stejně jako minule, postupně slábnul. Děti by nejspíš ocenily trochu větší průvan, zato dědkové byli navýsost spokojeni.

Oproti minulému dvojkolu se dostavilo o šest závodníků více, ale protože byl opět k dispozici dostatek časoměřičů z řad rodičů, závody plynuly rychle kupředu. Časoměřiči mají dostatek zkušeností z předchozích soutěží, takže jim nedělala problémy ani novinka této sezóny, nový způsob zaokrouhlování dosažených časů na celé vteřiny. Díky počasí se většina soutěžících výrazně zlepšila. I několik max. jsme zaznamenali. A protože vyhlášení vítězů proběhne až (doufejme, že v řádném termínu) za čtrnáct dní při závěrečném dvojkole, hned po posledním letu jsme se všichni odebrali domů ke svým radiátorům.

Výsledková listina 3. a 4. kola ZDE!

Z. Hykš

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *