Nejsevernější házedlo 2019 – Odložené první a druhé kolo

Tak to jsme zase jednou měli velkou kliku. Počasí z minulého týdne, které jsem tolik vychválil, trvalo ještě několik dalších dní. Pak se sice zatáhlo, ale stále bylo „létatelno“. Bohužel, po celou tu dobu jsme se znepokojením sledovali předpověď počasí na sobotu. Byla den ze dne horší. V noci z pátku na sobotu mělo dojít k prudké změně. Hlášena byla voda s pravidelným větrem kolem pěti metrů a nárazy dokonce přes deset metrů za vteřinu. Zatímco pesimisté přítomní na modelářské schůzce skuhrali, že v Mikulášovicích to bývá ještě o fous horší, optimisté tvrdili, jak krásná soutěž to prý zítra bude. Pesimisté sice věděli, že ani optimisté tomu moc nevěří, ale nakonec souhlasili s tím, že nic rušit nebudeme. Dětem bude vítr pomáhat při výhozu a dědkové si přinejhorším dají jen jedno kolo. Ráno ale bylo všechno jinak. U nás v ďolíku panovalo úplné bezvětří a i mikulášovičtí spolupořadatelé hlásili po telefonu téměř klid. Na soutěžní ploše jsme se shromáždili kolem deváté hodiny. To už sice trochu foukalo a sněžilo, ale stále snesitelně. Na nic jsme nečekali a rychle začali. Co kdyby si to počasí rozmyslelo a začalo se chovat podle předpovědi!

Dětem vítr skutečně pomáhal. Všichni, tj. varnsdorfští i naši vilémovští modeláři se výrazně zlepšili. Věřím ale, že to bylo nejenom větrem. Oproti minulé soutěži výrazně ubylo pokažených hodů. Dědkové na tom byli podstatně hůře. Docela „to nosilo“ a tak se někteří z nich hezky prošli. Zaznamenali jsme i jeden pokus soutěž po prvním kole ukončit, což jsme striktně odmítli. Létat se bude na dvě kola a kdo chce, to druhé jednoduše vynechá. Na podporu našeho rozhodnutí vítr nejenom že nezesiloval, on postupně znovu slábl. Takže až na našeho Honzu, kterého prý trápily nevhodně zvolené botky, všichni zvládli kola obě. Soutěž dokonce skončila o chvíli dříve než minule. Ve dvanáct hodin již byla soutěžní plocha zcela prázdná.

Za týden by se podle plánu mělo konat poslední dvojkolo. Kde se uskuteční, ještě nevíme. To záleží na sněhové pokrývce. Jestli nám uplave a v Lipové na nás vykouknou drny, budeme opět rádi za Mikulášovice. Vyhlášení ale určitě provedeme v salonku Restaurace u Pytláka, kde jsme tyto závody končili již v předchozích dvou letech. Dobrá zpráva pro pořadatele je, že v salonku je pro vyhlašování spousta místa a pro děti, že v restauraci mají hranolky!

Výsledková listina ZDE!

Z. Hykš

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *