Loučení s Martinem

Poslední prázdninový pátek jsme opět zamířili do Lipové. Důvod byl vcelku jasný – termín konání MČR se neúprosně blíží a my moc potřebovali ještě trochu zapracovat na svých modelech. A ještě jeden důvod tu tentokrát byl. Martin Hájek po prázdninách zahajuje studium na dost vzdálené střední škole a je vcelku jasné, že páteční schůzky stíhat nebude. Zřejmě i na soutěžích se budeme vídat méně. Tento den jsme proto pojali i jako rozloučení. Martin se za těch několik let, od doby co nám ho do klubu přivedli jeho rodiče, vypracoval na jednoho z nejlepších modelářů. Možná trochu moc pohodový, na druhou stranu šikovný, fyzicky zdatný a s dostatečnou dávkou ctižádosti. Takové kombinace se u dnešních dětí často nevyskytují.

Martin nám i tentokrát dokazoval, že jeho A3 jsou v pořádku a přestože ze studijních důvodů nezvládne ani náš Žuch, ani Mikulášovické házedlo, bude na MČR dobře připraven. Potěšilo, že i ostatním to tentokrát docela dobře létalo. Čas zbyl i na soutěž, kdo nejrychleji dokoulí balík slámy do nedaleké restaurace, kde je možné tréning stylově zakončit. Tentokrát ale naše posezení v předzahrádce zhatila jedna z dnešních mnoha přeháněk. Odebrali jsme se proto do klubovny, kde jsme Martinovi znovu poděkovali za vše, co pro LMK udělal, potřásli jsme si rukou, ti lítostivější se i objali a šlo se domů. Příští schůzka už bude bez Martina.

Z. Hykš

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *