Předsilvestrovské polétání 2014

V závěru roku se obvykle bilancuje. Takže i tuto soutěž si dnes vyhodnotíme tak trochu statisticky:
– závodů se aktivně zúčastnilo 23 modelářů, což je oproti loňskému roku o šest modelářů méně. Někteří z loňských účastníků již dali přednost zlepšeným sněhovým podmínkám a vyrazili do hor na lyže, resp. za silvestrovskými oslavami. Jiní se prý zalekli předpovědi počasí slibující v celém Ústeckém kraji náledí. Byly to ale zbytečné obavy. Všichni, i ti nejvzdálenější, dorazili naprosto bez problémů. Nesněžilo a tak doufáme, že i cesta zpět proběhla v klidu. A také jsme si asi tak trochu konkurovali s modelářským Silvestrem v Doksech. Dvě soutěže během jednoho víkendu (spojené s povinnými přípitky na úspěchy v novém roce) jsou na jednoho asi moc.
– něco málo se vypilo, snědlo se všechno. Včetně „sponzorských darů“ v podobě zákusků paní Suchardové a pana Bartíka a ovoce dodaného vilémovským panem Migou. Distribuci sponzorských darů a obsluhu improvizovaného baru zajišťovala paní Blaschková. Všem moc děkujeme.
– nejvzdálenějšími účastníky byli pánové Dlouhý a Procházka z Karlovarského kraje a z druhého směru zástupci YMCA Liberec, otec a syn Budaiovi.
– Vilémovské modeláře, kteří se zúčastnili téměř všichni, podpořili jejich rodinní příslušníci. Někteří aktivně, pomocí s organizací soutěže, jiní alespoň fanděním z balkonu.
– za vilémovské spoluobčany se dostavili dva diváci. Nutno zdůraznit, že se asi dobře bavili, protože vydrželi až do úplného konce soutěže.
– i přes trochu menší účast měla soutěž dobrou sportovní úroveň. Do žebříčku přibyla spousta výkonů dosažených v obou kategoriích. Z Vilémováků to byli tři házedláři a všech pět gumáčkářů.
– v interní soutěži o nejlepšího předsedu žákovských modelářských klubů ve Šluknovském výběžku (jsme tu celkem dva), jsem v kategorii házedel zvítězil já, v gumáčcích mi to pak varnsdorfský pan Bartík vrátil.
– velkou výhodou vilémovské sportovní haly je, že nekrade modely. Zaregistrovali jsme spoustu gumových svazků přetržených při natáčení, jeden model explodující vinou přetrženého svazku těsně po startu, dva nebo tři upadlé vrtulové listy, ale viset na konstrukci haly nezůstalo nic. Všichni si své modely, byť v různém stavu rozkladu, odvezli zpět domů. Nic jim tedy nebrání zúčastnit se 21. února 2015 dalšího ročníku naší soutěže. Snad už se konečně dohodneme na názvu – bude to Halový Žuch.

Výsledková listina ZDE!

Zdeněk Hykš

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Zdeněk Hykš. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *